Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ενημέρωση για την ανακύκλωση

  Τα παιδιά της Πέμπτης τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους στα Αγγλικά, κ. Χρύσας, κατασκεύασαν αφίσες για την ανακύκλωση! Αφού τις παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, τις κόλλησαν στην πόρτα της τάξης για να ενημερώνονται καθημερινά!

Γνωριμία με τις κατηγορίες των τροφών

  Ένα από τα πολλά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, είναι και αυτό της κακής διατροφής. Καθημερινά στο σχολείο οι μαθητές καταναλώνουν έτοιμο φαγητό, συσκευασμένους χυμούς ή αναψυκτικά, που μόνο καλό δεν κάνουν στην ανάπτυξή τους. 
  Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κακή διατροφή των ανθρώπων από την παιδική ηλικία οδηγεί μεγαλώνοντας σε παχυσαρκία και άλλες ασθένειες. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση είναι η διαρκής ενημέρωση. 
  Φέτος, λοιπόν, οι μαθητές της Έ τάξης, με πρωτοβουλία του γυμναστή μας, κ. Μάρκου, πήραν μέρος σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα τη διατροφή. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που έκαναν, ήταν και αυτή της κατηγοριοποίησης των τροφών.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Επίσκεψη στην έκθεση αποξηραμένων φυτών και βοτάνων στην Κρύα

  Την Τρίτη 21-5-13 τα παιδιά της Δευτέρας, της Τρίτης και την Πέμπτης τάξης με τη συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφτηκαν την έκθεση αποξηραμένων φυτών και βοτάνων, που στεγάζεται προσωρινά στη Νεροτριβή στην όμορφη περιοχή της Κρύας. Εκεί θαύμασαν από κοντά 1.100 είδη αποξηραμένων φυτών και βοτάνων, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τη μελισσοκομία και τη χρησιμότητα των μελισσών στη διατήρηση του παγκόσμιου οικοσυστήματος!