Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΠαιδιά, για να μη στριμωχνόμαστε όλοι μαζί στη διάρκεια των διαλειμμάτων που είναι ανοιχτή η βιβλιοθήκη, σας κάνουμε γνωστά τα εξής:
Τα παιδιά της Α΄ της Β΄ τάξης και Γ΄ τάξης θα έρχονται για δανεισμό στο 2ο  (11:30’ – 11:45’) κάθε Τρίτη.

Τα παιδιά της Δ΄,  Ε΄ και Στ΄τάξης  τάξης θα έρχονται για δανεισμό στο 1ο (9:40’-10:00’) και 3ο διάλειμμα (12:25’ – 12:40’) κάθε Τρίτη.

Παρακαλώ να τηρήσετε τα ωράρια, για να αποφεύγεται η φασαρία και το στρίμωγμα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1,   Η πρόσβαση στη συλλογή της βιβλιοθήκης είναι ελεύθερη. Οι μαθητές μπορούν να αναζητήσουν το υλικό που τους ενδιαφέρει στα ράφια της βιβλιοθήκης .
2,   Μπορείς απλά να καθίσεις στη Βιβλιοθήκη να ψάξεις, να ξεφυλλίσεις και να διαβάσεις το βιβλίο που θέλεις.
3,   Είναι καλό να σέβεσαι την τάξη στη Βιβλιοθήκη. Όταν παίρνεις βιβλία από τα ράφια για να τα κοιτάξεις, βάλε τα ξανά ακριβώς στη θέση που τα βρήκες.
4,   Ο χώρος της Βιβλιοθήκης δεν είναι χώρος φαγητού ή παιχνιδιού.
5,  Για να δανειστείς ένα βιβλίο πρέπει να έχεις μαζί σου την κάρτα της βιβλιοθήκης που σου έδωσαν οι δάσκαλοί σου.
6,   Ο δανεισμός γίνεται με σειρά προτεραιότητας και ο κάθε μαθητής δανείζεται ένα μόνο βιβλίο και μόνο για τον εαυτό του για 15 μέρες.  Αν δεν επιστρέψεις το βιβλίο που δανείστηκες, δε μπορείς να πάρεις άλλο. Όμως αν τυχόν δεν πρόλαβες να το διαβάσεις, φέρε το στη Βιβλιοθήκη για ανανέωση της ημερομηνίας.
7,  Το βιβλίο που θέλεις να δανειστείς το δίνεις πρώτα στην υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης για να το καταγράψει.
8,  Το βιβλίο που επιστρέφεις, το δίνεις πάντα στην υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης για να βρει την καρτέλα του και τη δική σου, έτσι ώστε να µπορείς να δανειστείς βιβλίο ξανά.
9,  Ο μαθητής που δεν παρέδωσε το βιβλίο με τη λήξη της προθεσμίας δεν έχει δικαίωμα άλλου δανεισμού.
10,  Την ευθύνη για το δανεισμό έχει αποκλειστικά ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός.
11,  Οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούν. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται. Μέλος που χάνει ή καταστρέφει ένα βιβλίο, υποχρεούται να το αντικαταστήσει από το εμπόριο ή να το αναπληρώσει με ένα δικό του αντίστοιχης αξίας.
12,  Όσα βιβλία βρίσκονται στα ράφια με την ένδειξη Πληροφοριακά (ΠΛ) δεν δανείζονται (εγκυκλοπαίδειες, χάρτες, περιοδικά, λεξικά). Μπορούν όμως να φωτοτυπηθούν για εργασίες. Όλα τα υπόλοιπα βιβλία (λογοτεχνία, ιστορία, φύση, παραμύθια,) είναι στη διάθεση όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου