Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΜΙΚΡΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟΙ

Την Παρασκευή 16/6/2017, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Κιοσίδου Ιωάννα και Σταυριανουδάκη Αλεξία, παρουσίασαν στην Ημερίδα Σχολικών Δραστηριοτήτων, που διοργάνωσαν οι σχολικοί Σύμβουλοι, 1ης και 2ης περιφέρειας, το πρόγραμμα που εκπόνησαν με την Ε' Τάξη του σχολείου.Το πρόγραμμα αφορούσε στο μάθημα της ιστορίας και περιελάμβανε δραστηριότητες ανάπτυξης κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Τα παιδιά έγιναν μικροί Βυζαντινοί ιστορικοί και αναζήτησαν πληροφορίες μέσα από μικρές ομάδες διερεύνησης, έμαθαν για την Εικονομαχική Κρίση μέσα απ την διαδικασία του ακαδημαϊκού debate και διατύπωσαν πρωτότυπα επιχειρήματα.


Τέλος, παίξαμε το παιχνίδι " Είμαι ο… ". Οι μαθητές της Ε' Τάξης φόρεσαν καπέλο με φωτογραφίες των βασικών προσώπων της ενότητας Ε'. Η ομάδα του "καπελοφόρου" παίκτη τον καθοδηγούσε με πληροφορίες να βρει ποιο πρόσωπο είναι. Ο συναγωνισμός μεγάλος και η διασκέδαση ακόμη μεγαλύτερη.

Στο τέλος της ενότητας μετρούσαμε χαμόγελα,  θαυμάσαμε τα ευφάνταστα άρθρα και τις ευρηματικές κατασκευές των παιδιών. Το ταξίδι στο χρόνια της Δυναστείας των Ισαύρων και των Μακεδόνων Βασιλέων τελείωσε και μας άφησε γεμάτους όμορφες στιγμές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου